Actieve reizen voor jongeren

Jongeren zijn gek op reizen. Het is 1 van de dingen waar zelden op bezuinigd wordt. Al vanaf de middeleeuwen zijn zij bovengemiddeld reislustig. Daarnaast zijn veel jongeren ook avontuurlijk aangelegd. Zo zijn actieve vakanties onder jongeren nog altijd aan een opmars bezig. Er zijn verschillende echte outdoorsporten. Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere en geweldige outdoorsporten, maar het voert te ver om die hier allemaal te behandelen.

Verschillende outdoorsporten

 • Raften
 • Rotsklimmen
 • Abseilen
 • Canyoning
 • Speleologie
 • Paragliden / parapente
 • Kajakken
 • Hydrospeed
 • Klettersteigs
 • Bergklimmen
 • Mountainbiken (ATB)

Natuurlijk zijn er nog veel meer echte outdooractiviteiten te bedenken. Zo kun je denken aan bushcraft, het echte survivallen en dingen als nachtdroppings, orientatietochten, huttentochten en meer.

Waarom actieve reizen?

Ook jongeren hebben tegenwoordig drukke levens met veel verantwoording en veel prikkels. Tijdens actieve jongerenreizen is het mogelijk om heel even alle zorgen achter je te laten, omdat je noodgedwongen geconcentreerd bent op wat je aan het doen bent. Als je eenmaal een berg aan het beklimmen bent of in een raft de golven te lijf gaat, ben je totaal niet meer bezig met alle dagelijkse beslommeringen, maar richt je je even puur en alleen op de activiteit die je aan het doen bent. Een goede manier om stoom af te blazen en even helemaal te ontspannen. Ontspanning door inspanning, een van de kenmerken van een goede actieve vakantie.

Voor het grootste deel van de outdoorsporten is overigens geen speciale conditie vereist. Een basisconditie is vaak voldoende, tenzij je natuurlijk enorm de bergen in trekt of andere hele heftige dingen gaat doen.

De leukste outdooractiviteiten

Natuurlijk is het voor iedereen anders wat het leukste is. Wel kunnen we aangeven wat jongeren over het algemeen het leukst vinden om te doen. Grofweg kun je outdoorsporten opdelen in twee delen: watersporten en bergsporten. Onder watersporten vallen kajakken, hydrospeed, raften en canyoning, onder bergsporten natuurlijk klimmen, abseilen, wandeltochten en via ferrata’s.

Van de watersporten wordt vooral canyoning door velen ontzettend gaaf gevonden. Met behulp van watervallen, natuurlijke glijbanen en grote hoge sprongen baan je jezelf een weg door een rivierkloof. Met sprongen tot wel 6 meter hoog, het afdalen aan touw van een waterval en het glijden door de uitgesleten rotsen, is canyoning een soort speeltuin voor grote mensen. Ontzettend leuk om te doen!

Van de bergsporten wordt vooral de via ferrata vaak geroemd. Op grote hoogte volg je, gezekerd aan een staalkabel, een route over een berg. Met gigantische steile wanden en prachtige uitzichten een absolute adrenaline-kick!

Waarom op actieve vakanties?

In de eerste plaats natuurlijk omdat het leuk is. Daarnaast is een actieve vakantie grensverleggend, avontuurlijk en heb je bij terugkomst heel wat om te vertellen. Je bent even helemaal ontspannen en hebt de gelegenheid om even alleen bezig te zijn met de activiteit die je op dat moment doet. Tijdens onze groepsreizen ontstaat een bijzondere sfeer van jongeren die intens met elkaar optrekken en samen spannende activiteiten ondernemen. Een superrecept voor een topvakantie!

Comments are closed.